Om gezond te eten
dient de gehele samenstelling van maaltijden goed op elkaar afgestemd te zijn. Gezond
eten begint bij jezelf bewust te maken wat nou precies onder gezond eten valt en
wat juist niet. Steeds
meer mensen voelen zich vaak futloos en moe, hebben hoofdpijn,
stijve of pijnlijke spieren of gewrichten, zitten niet lekker in hun vel, of zijn
chronisch ziek. Wat veel mensen niet weten, is dat dit in de meeste gevallen
wordt veroorzaakt door een verstoorde zuur-base balans in ons lichaam.
Een goede balans zorgt voor een goed werkend immuunsysteem, dat onophoudelijk bezig is met de bescherming van onze gezondheid. Hierin kan gezond eten een prominente rol spelen, onder gezond eten wordt verstaan veel verse producten zoals groente, fruit, noten en vis.
stijve of pijnlijke spieren of gewrichten, zitten niet lekker in hun vel, of zijn
chronisch ziek. Wat veel mensen niet weten, is dat dit in de meeste gevallen
wordt veroorzaakt door een verstoorde zuur-base balans in ons lichaam.
Een goede balans zorgt voor een goed werkend immuunsysteem, dat onophoudelijk bezig is met de bescherming van onze gezondheid. Hierin kan gezond eten een prominente rol spelen, onder gezond eten wordt verstaan veel verse producten zoals groente, fruit, noten en vis.
Samenstelling maaltijden
Begin met gezond eten door maaltijden te kiezen die ongeveer voor 1/3 uit vet, koolhydraten en eiwit bestaan. Door deze combinatie rem je de suikers af en ben je het langst verzadigd. Eiwitrijke voeding verzadigt en zorgt ervoor dat je suikerspiegel op pijl blijft. Eet nooit alleen koolhydraten, je suikerspiegel schiet omhoog en je blijft grazen. Door koolhydraten, brandstof voor de hersenen, te mixen met vet en eiwit zorg je ervoor dat de suikers over een langere tijd vrijkomen. Low carb diëten, dus zeer weinig koolhydraten, zijn een perfecte manier om buik vet aan te pakken maar ben je op gewicht kies dan voor een goede balans. Onder gezond eten wordt zeer zeker de juiste samenstelling verstaan.
Koolhydraten
Kies bij
voorkeur voor langzame suikers zoals roggebrood, tarwekiembrood of havermout.
Wil je brood dan is zuurdesembrood superieur aan gistbrood. Gistbrood, en zeker
uit de supermarkten, bevat veel fytinezuur, dit is een echte mineraalrover en
kan bij hoge inname zorgen voor zink- magnesium- en ijzertekorten. Ook is rijst
een goed alternatief en zeer gezond eten omdat je deze combineert met groenten
en dus extra vezels en zo de suikers nog verder afremt. Nog beter is de
zilvervliesrijst te combineren met wat wilde rijst dit is enorm gezond eten.
Ben je moe na een broodmaaltijd kies dan voor een alternatief, eten moet je
energie geven en niet moe of ziek maken. Er lopen miljoenen mensen rond met een
intolerantie voor gluten,het eiwit in granen, of caseïne, het eiwit in melk,
zonder dit te weten. Beide zijn verslijmers en kunnen darmproblemen, bijvoorbeeld een lekkende
darm, en huidproblemen veroorzaken Gaat bij dit soort klachten rustig eens een
week draaien op dieet van gezond eten
namelijk, rijst, groente, vette vis, olijfolie, noten en fruit en kijk wat er
gebeurt. Gezond eten is maatwerk dus zelf kijken welke suikers het beste bij je
passen. Een banaan is voor een goede bron van fructose, glucose, B6 en kalium
en dus zeer gezond eten. Daarnaast is het een goede vrucht tegen verzuring. Daarnaast
kun je suikers afremmen door komkommer met schil te eten of handje kokos, waar erg
veel vezels in zitten, en zeer gezond eten.
Groene groenten
Groene
groenten zijn erg gezond eten en je beste wapen tegen verzuring. Hoe donkerder
de kleur groen hoe meer bladgroen . De opruimer van verzuring in je weefsels,
darmen en bloed. Kijk naar wat langlevende dieren eten en je zult keer op keer
zien dat ze hun voeding uit bladgroen halen. De natuurlijke multivitamine die
zorgt voor een vloed aan goed opneembare voedingsstoffen. Absolute toppers van
gezond eten zijn algen )chlorlla of spirulina), tarwegraspoeder, gerstegraspoeder,
heermoes, brandnetel gevolgd voor "gewone"groene producten zoals
boerenkool, andijvie, broccoli, spinazie, komkommer, bleekselderij, chinese
kool. Hoe donkerder groen hoe meer magnesium. Dit mineraal is cruciaal voor je
lichaam en het anti-stress mineraal bij uitstek. Zuivel bevat voornamelijk
calcium en amper magnesium dus hele osteoporose preventie verhaal is
propaganda. Calcium zorgt ook voor spanning in spieren terwijl magnesium
ontspant. Bij gewrichtsklachten is het dus beter veel groen gezond eten te
nuttigen dan melk of kaas. Een andere goede bron van magnesium zijn noten en pure
chocolade dit is zeer gezond eten (minimaal 70% cacao of liefst hoger).
Wil je duidelijk in kaart hebben, wat nou precies gezond eten en leven is klik dan hier.
Wil je duidelijk in kaart hebben, wat nou precies gezond eten en leven is klik dan hier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten